PİSA: MUCİZELER MEYDANI

İşte karşımızda meşhur pisa kulesi.. Harbiden eğriymiş ya bu :) Pisa küçük bir şehir ve bu şehrin bu kadar ünlü olmasına sebep bu eğri arkadaş :)





Şehrin belli bir yerine kadar araçla gidebiliyoruz ondan sonra tabanvay:) İtalya’nın çoğu şehride bu şekilde. Pisa kulesine doğru yol almaya başladığımızda bir sokak dolusu hediyelik eşya satan yerler görüyoruz. Genellikle buradaki satıcılar Bangladeş, Pakistan gibi ülkelerden gelmişler. Türk kafilesi olduğumuzu anladıkları anda yarım Türkçeleriyle “Gel Vatandaşşş Batan Geminin Malları bunlar” demeye başlıyorlar. Hatta öyle abartmışlar ki bir kahve dükkanı sahibi dükkanın önüne “Bol köpüklü Türk kahvesi” yazmış. Bi an kendimizi Türkiye’de sandık doğrusu. Piazza Dei Miracoli Meydanının(Mucizler Meydanı) giriş kapısından saygıyla eğilmiş Pisa Kulesini görünce İtalya’da olduğumuz dank etti. Kule resimlerde olduğundan daha heybetli ve gerçekten baya eğri :)



Kulenin yapımında sadece mermer kullanılmış. Kulenin 3. katı yapılırken güneye doğru eğilmeye başlamış. Her 100 yılda bir eğilme 7 cm’i buluyormuş. Kulenin eğilmesinin sebebi temeldeki yumuşak zeminden kaynaklanıyormuş. 8. Katında çan bulunuyor. Kulenin en üstüne çıkılabilir. Fakat 30 kişiden fazla kişinin girmesine izin verilmiyor. Kuleye çıkmanın bedeli ise 15 euro. “Hmm ok” deyip devam ediyoruz:) Mucizeler meydanında yalnızca kule değil ayrıca Duomo di Pisa – Pisa Katedrali, yuvarlak kubbesi ve bunun üzerinde vaftizci Yahya’nın heykeli bulunan Battistero Pisa – Vaftizhane(İtalya’nın en büyüğü), Campo Santo Monumentale – Mezarlık da yer alıyor. Ve bu üç yapı yemyeşil çimlerin üzerinde mükemmel görünüyor.

 


Şansımıza hava kapalıydı. Ve bulutlu hava, meydana olduğundan daha mistik bir hava katmıştı. Yağmura yakalanmadan Pisa'yı hem taşıdık, hem ittik, hem sarıldık …. Bilimum turist pozlarının hepsi itina ile verildi:)



Yağmur atıştırmaya başladığında ise gelirken gördüğümüz hediyelikçi brotherların(müslüman olduğumuzu söyleyince bize böyle hitap ediyorlardı:) hem tentelerine sığındık hem de  magnetimizi ve kule biblomuzu alıp Pisa’ya veda ettik.



Tavsiyeler
  • Meydana ilk geldiğinizde diğer turistlerin verdiği pozları dikkatlice inceleyin. Zira on dakika sonra aynılarını vermeye çalışacaksınız. :)
  • Pisa kulesi ve civarını gezip görmeniz için yarım gün yeterli oluyor. Yani Pisa’ya ayrıca 1 gün ayırmanıza gerek yok.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NEMRUT: GÜN DOĞUMU

TÜRKİYE'NİN EN UZUN KANYONU: SAKLIKENT

FLORANSA: AÇIK HAVA MÜZESİ