AYDINLIK ŞEHİR; FETHİYE



Likya'nın en güzel limanlarından biri olan Fethiye Likçe "Aydınlık" anlamına gelen,  "Telmessos" adıyla anılıyormuş. 12. yy'da Osmanlı topraklarına dahil olmuş ve adı "meğri"(gidilemeyen ulaşılması zor yer) olarak değiştirilmiş.

 


Şimdilerde Fethiye olarak bildiğimiz bu güzel ilçe ülkemizin turizm merkezlerinin başlıca merkezlerinden biri. Ölüdenizi, Belcekızı, Kelebekler Vadisi ve birbirinden güzel koylarıyla Fethiye gönlümüzü fethediyor:) Yeşil ile mavinin muhteşem uyumunu sunuyor ziyaretçilerine...

 

 


3 günlük Fethiye gezimiz için konaklama noktası olarak Fethiye marinayı seçtik. Burası akşamları eski fethiye denilen paspatur çarşısında ve uzun sahili boyu yürümek için ideal bir nokta. Ancak Fethiye merkezde denize girilebilecek bir sahil yok. Sahil yolu boyunca tur tekneleri dizilmiş birbirinden güzel koylara tekne turu düzenliyorlar. 
Gündüz tekne turlarına katılabilir ya da yakınındaki güzellikleri keşfe çıkabilir akşam da  merkezde keyif yürüyüşleri yapabilirsiniz:)

 

 

 

 

 
Geleliim Telmessos'un hikayesineee:)
Mitolojiye göre kenti körfezin bittiği yere, Apollon kurmuş. Gel zaman git zaman bizim Likyalı Apollon, Finike Kralı Agenor’un küçük kızına aşık olmuş. Ama bu kız çekingen ve utangaç küçük bir kızcağızmış. Apollon düşünmüş taşınmış en sonunda bu küçük kızın yanına yaklaşabilmek için küçük sevimli bir köpek kılığına girmiş. Apollon ölümsüz olduğu için ölümlü bir insanoğluna sevgisini açıklamaktan çekiniyormuş. Kıza bağlı sadık bir köpek olmakta bulmuş çareyi. Kız kendisine alışınca genç bir delikanlıya dönüşmüş ve  kızın sevgisini kazanmış, evlenmişler. Bu evliliklerinden bir oğulları olmuş, adını da Telmessos koymuşlar. Kenti kuran Apollon da kente oğlu Telmessos’un adını vermiş.
Ey aşk :) Neler yaptırıyorsun? Neler tahayyül ettiriyorsun insanoğluna:)
  


Fethiye huzur dolu dingin bir tatil yapmak isteyenlere tavsiye edebileceğim bir kent. Keyifli tatiller dilerim efenim :)
 

Yorumlar

  1. Çocukken ilkokulda ölüdenizi ilk ders kitabında görmüştüm ve hayran olmuştum oraya, yıllar sonra kaç kez gititğimi ben bile hatırlamıyorum. İlham oldu yazınız belki bende yazarım Ölüdenizin o eski güzelliğini, kanoya binip her yerini gezdiğimi,sıcak denizi, altın kumlarını Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. migros teknesi harikaymış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet :) ilginç bir deneyimdi gemiden alışveriş yapmak :) yatlara hizmet ediyormuş akşamları limanda gündüzleri seyir halinde hizmet veriyormus:)

      Sil
  3. amazing place my friend :D

    do you wanna follow each other?

    NEW REVIEW POST | CLINIQUE: The best and complete BB CREAM EVER !!!
    InstagramFacebook Official PageMiguel Gouveia / Blog Pieces Of Me :D

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederiz, küçük bir tur attık adeta sayenizde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim efenim ne demek:) hoşgeldiniz bu arada :)

      Sil
  5. Çok güzel bir yazı olmuş. Ege'nin güzel olmayan yeri var mı acaba? :) Ben bayılıyorum Aydın ve Muğla çevresine, adeta cennetin fragmanı gibi :)

    YanıtlaSil
  6. Bet365 1xbet korean | legalbet.co.kr
    Bet365 is the betting company founded in 2000 with зеркало 1xbet the aim of delivering live sporting events for millions of fans worldwide.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

NEMRUT: GÜN DOĞUMU

DÜNYANIN EN ESKİ ANITI: GÖBEKLİTEPE

ZAMANIN DURDUĞU ŞEHİR : MARDİN (1.kısım)