TRİLEÇE




Kek, Süt ve Sos üçlüsünün yemelere doyamayacağımız bir şekilde birleştiği bu tatlı benim favorim olmayı hakediyor. Bu nadide tatlının kökeni Balkanlara dayanmakta.. ee hep soğuk hava gelecek değil ya.. keşke hep bize Balkanlardan böyle güzel tarifler gelse :) Neyse uzun lafın kısası ;
yapın, yiyin, dünya varmış deyin :)

Malzemeler;
Kek İçin; (12 dilimlik)
- 5 yumurta
-10 çorba kaşığı toz şeker
-1 su bardağı sıvı yağ
-5 çorba kaşığı irmik
-10 çorba kaşığı un
-1 pk. kabartma tozu
-1pk. vanilya

Sütlü sos için;
-4 su bardağı süt
-3 çorba kaşığı toz şeker
-1 kutu krema

Karamel sosunu ben hazır olarak kullandım. Ama ay ben çok hamaratım yaparım diyen varsa kendileri yapabilirler. :)

Eveet şimdiikk 5 adet yumurtalarımızın sarısını beyazını ayırıyoruzz. sonraa ayırdığımız beyazına şekeri katıp beyaz beyaz köpürene kadaar iyiicee bii çırpıyoruz. köpürdümü iyice o zamaan tamam demektir yumurtanın ayırdığımız sarılarını katıp yavaş yavaş çırpıyoz. soonraa sıra geldi yağa yağımızıda katıp çırptıktan sonra un, irmik, kabartma tozu ve vanilya ekleyip bir güzel karıştırıyoruz. * kabarcıkları söndürmemek için yavaş yavaş yediriyoruz bu son kattıklarımızı* güzelce ortaboy dikdörtgen bir borcamımızı yağlıyoruz. yağladığımız borcama harcımızı döküp önceden ısıtılmış 175 derece fırında üstü hafif kızarana kadar pişiriyoruuzzz. *pişip pişmediğini kürdanı batrarakta test edebilirsiniz.yapışmıyosa işlem tamam* 

Kekimiz bir güzel piştii.çıkarıp biraz soğumaya bırakıyoruz. bu esnada sütlü sosumuzu bütün malzemeleri iyice çırpıp ayran köpüğü gibi köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. 
Soğuyan kekimizi dilimleyip bir kürdan yardımıyla üzerine delikler açıyoruz kiii kek sosu güzelce bir çeksiinn.. *bu kısımda stres atabilirsiniz* :) kesme ve delme işlemi tamamlandıktan sonra büyük buluşma için hazırııızzz.. süt sosumuzu güzelce bir döküyoruz kekimize be bir saat buzdolabında dinlendiriyoruz. sonrasında servis esnasında üzerine karamel olur, böğürtlen olur, çikolata olur hangisini istiyorsanız döküp afiyetle yiyebilirsiniz..

Bu lezzete bu zahmet çok az kalıyor inanın.. Afiyet olsun :)


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NEMRUT: GÜN DOĞUMU

TÜRKİYE'NİN EN UZUN KANYONU: SAKLIKENT

FLORANSA: AÇIK HAVA MÜZESİ