BYBLİS'İN GÖZYAŞI PINARLARINDA YOLCULUK




Fethiye’den Bodruma doğru devam eden yolculuğumuza yeni bir rota ekliyor ve sabah erkenden çıktığımız yolda soluğu Dalyan’da alıyoruz. Aslında planımız Dalyan-Marmaris-Datça oradan da arabalı vapurla Bodruma geçmekti ama Fethiye’de bulunduğumuz tarihlerde deprem olduğundan merkez üssüne yakın olan o koya girmeye çekinip rotamızı daraltmaya karar verdik. Sabah saatlerinde vardığımız şirin mi şirin bir ilçe olan Dalyan da arabamızı otoparka bırakıp sahile, teknelerin kalktığı limana geçiyoruz. Limandan kalkan ilk tekne ile Byblis’in gözyaşlarından oluştuğuna inanılan Dalyan Deltasında süzülüyoruz. Kaunos kaya mezarlarının süslediği Delta harika manzaralar sunuyor...


Kaunos? Byblis? Bu isimler neden diyor musunuz benim gibi? O zaman hikaye canavarı hemen aydınlatsın efenim sizleri :)
Efsane bu ya… Kaunos ve Byblis ikiz kardeşlermiş. Kaunos erkek, Byblis ise kız. Bunlar kardeş kardeş yaşarlarken Byblis kardeşine aşık olmuş ve bunu ona söylemiş. Buna çok kızan Kaunos almış dostlarını da yanına terki diyar etmiş. Düştüğü hatanın farkına varan Byblis utancından ve üzüntüden ağlamış, ağlamış, ağlamış ve bu pınarlar oluşmuş… Bu utançla yaşamaya dayanamayan Byblis kendini kayalıklardan gözyaşlarından oluşan bu pınara atmak suretiyle canına kıymış.
Efsaneler işte… kimi zaman ibret olsun diye, kimi zaman eğlence olsun diye, kimi zaman can sıkıntısından :) insanoğluna kulaktan kulağa, dilden dile aktarılan hikayeler…



Dalyan Deltasının adını Caretta Caretta lar ile birlikte duymuşsunuzdur. Bu güzelim delta birbirinden tatlı Caretta Caretta ların üreme alanlarından biri ve ne mutlu ki her geçen gün bu tatlı arkadaşların bu deltadaki varlığı çoğalıyor :)Tekne ile süzülürken şanslıysanız bir kaçını görebilir onları besleyebilirsiniz. Ayrıcaa Dalyan’a özgü bir diğer güzellikte Mavi Yengeç. Avrupa da çok pahalı olan bu arkadaşı burada daha makul ücretlerle mideye indirebilirsiniz:) Aklınızda bulunsun :)




Pekii biz bu pınarlardan süzülerek nereye gidiyoruz? :) Hem deltayı gezinmek hem de İztuzu Plajını görmek amacıyla gerçekleşiyor bu süzülüş:)
Yolculuk bitince indiğiniz andan itibaren kumsal başlıyor ve bir büyü yerini bir başkasına bırakıyor..İztuzu…


Bir tarafı tuzlu Akdeniz, diğer tarafı tatlı su olan İztuzu Plajı’nın tuzlu su kısmına doğru yürümeye başlıyoruz. Yürüyüş yolları yapılmış ve aperatif yiyecek-içecek temin edebileceğiniz bir kafe de bulunuyor. Aynı zamanda bu kafe şezlong ve şemsiye hizmeti de sunuyor.


Altın sarısı incecik kumlarıyla bize göz kırpan İztuzu kumsalı görülmeye değer bir Doğa harikası. Bizim şansımızdan mıdır yoksa denizi hep mi dalgalı bilmiyorum ama biz dalgalı haline denk geldik :) O yüzden ayaklarımızı ıslatıp sahilde yürüyüş yapmakla yetindik. Patara Plajında dalgaların tokadını sağlam yemiştik çünkü :) Eğlenirken harika ama sonrasında çıkıyor acısı..





Her bir yanı ayrı bir cennet olan ülkemizin bu harika deltasını ve plajını da görmüş olmanın mutluluğuyla kumların tadını çıkarıp kendimizi doyasıya şımartıp veda ediyoruz.


Sürprizleri seviyorsanız Dalyan size çok iyi gelecek… :)

Yorumlar

  1. bu yazdığınız geziyi yapcam tımams aklımda bi de içim açıldı yaz gelsiiiin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy dimi yaa.. :) Neyse kışıda severiz her mevsim ayrı güzel:) Sevgiler efenim:)

      Sil
  2. Dalyan gezinizi keyifle okudum . Fotoğraflar çok güzel . Elinize sağlık . Carette Caretta görmeyi çok istiyorum . 😂😂 Bana da nasip olması dileğiyle . Sevgiler 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kısa zamanda gezip görmeniz ümidiyle.. sevgiler :)

      Sil
  3. Bodrum favorilerimizin başında her yaz muhakkak gideriz. Herşeyiyle harika bir yer...

    Bu arada yeni keşfettim takipteyim seni de beklerim.
    birsenle.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

NEMRUT: GÜN DOĞUMU

DÜNYANIN EN ESKİ ANITI: GÖBEKLİTEPE

ZAMANIN DURDUĞU ŞEHİR : MARDİN (1.kısım)