NAPOLİ: BİR TUTAM KARMAŞA :)

Napoli’ye gitmeden evvel düzensiz trafik, kargaşa ve bazı semtlerin tekin olmaması gibi bilgiler duyduğumuzdan hazırlıklı başladık gezimize:) Sırt çantalarımız önümüze kanguru stayla alındı. Cüzdan telefonlar en güvende saklandı, eller kenetlendi ve başladık şehri adımlamaya:)



Napoli bir liman kenti ve çok sayıda göçmen nüfusu var.. Bu karmaşanın asıl sebebi de bu yani. Kenti gezmeye başladığımızda bir an İstanbul’u anımsadık. Özellikle Karaköy, Galata bölgelerini anımsattı bize Napolicik:) Tabi ki İstanbul’umuz daha güzel deyip bi gerineyim şöyle bii:) Bu kentte ekonomik seviye biraz düşük bu hemen hissettiriyor kendini.. Gerek fiyatlar gerekse de insan profillerinden anlıyoruz bunu. En iyi yanı ise ekonomik sebeplerden dolayı eğlence olayını sokağa taşımış olmaları:) bir yerden geçerken oraya takılıp kalıyorsunuz ama opera yapan amca favorimizdi. Yoldan geçen bi vatandaşın ona misilleme yapar gibi eşlik etmesi ise son derece eğlenceliydi :)
Milano’da gördüğümüz galeri ile çok benzer bir mimariye sahip Umberto Galerisi’ne de hayran oldum. Bu galeri olayını çok iyi yapmış bu İtalyanlar:) 

 

Napoli’nin limonu meşhurmuş.. Kocaman kocaman limonlardan bici bici yapıyorlar valla bizim yorgunluktan mıydı neydi çok sevdik bu meleti:) E tabi pizzasıda meşhur demiyorum :) Malum İtalya’dayız:)


Napoli’nin en işlek caddesi olan via Umberto boyunca yürüyoruz. Bu caddeye açılan sokaklar hep eğimli :) “Ayy kim çıkacak şimdi” modu oturmuş üstümüze :) Neyse birine giriyoruz:) çok devam etmeden geri dönüyoruz. Bu şehir arka sokaklarına dalıp kaybolmak isteyeceğimiz bir şehir değilmiş:) Onu anlıyoruz :)




Tüm karmaşasına rağmen Napoli sevdiriyor kendini.. Sıcak bir şehir insanı alıveriyor içine. Yine gidilir mi? Gidilir valla :) 






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NEMRUT: GÜN DOĞUMU

DÜNYANIN EN ESKİ ANITI: GÖBEKLİTEPE

ZAMANIN DURDUĞU ŞEHİR : MARDİN (1.kısım)